Offerte aanvragen

PROJECT
OMMEN

Diversiteit in beplanting zorgt voor sfeervol en levendig centrum van Ommen

PROJECT INFORMATIE

Hanging baskets

Bloemen piramiden

Prairiebeplanting

Bidens, Surfinia en Verbena

Butterfly mix

Ommen

Sinds enkele jaren, na een grondige metamorfose, is het centrum van Ommen het bruisende hart aan de oevers van rivier de Vecht geworden. Met respect en aandacht voor historie en cultuur, maar ook met ruimte voor ontspanning, vermaak en groen. Bewoners zijn razend enthousiast over het diverse groen en de sfeer en beleving in het nieuwe centrum.

Verbinding centrum en de rivier De Vecht

Het centrumplein De Markt in Ommen is heringericht met als doel een verbinding te maken tussen het centrum en de rivier De Vecht. Met dit doel in ogen is er ook veel aandacht besteed aan groenvoorzieningen. Zo zijn er op diverse plekken in het centrum prairiebeplanting, bloempiramides en hanging baskets te vinden.

De hanging baskets zijn voorzien van een speciale butterfly mix voor het stimuleren van de biodiversiteit door het hele centrum. Bloemen als de Bidens, Surfinia en Verbena zijn bestuiver-vriendelijk. Vlinders en bijen worden aangetrokken tot de bloem, waardoor de biodiversiteit in een stad verbetert.

Waarom is er gekozen voor bloembakken?

’’Het initiatief voor het plaatsen van hanging baskets en piramides is ontstaan door het bestuur van het Ondernemersfonds Ommen. Er is gekozen voor het plaatsen en hangen van bloembakken om het hele centrum te verfraaien. Op aanraden van een bekende zijn we terecht gekomen bij Oase Lease. Onze ervaring is goed, alles gaat volgens afspraak en we hebben goed contact, aldus Hans van Lingen – Bestuurslid Ondernemersfond Ommen.’’ 

Prairiebeplanting

Naast de hanging baskets en bloem piramides van Oase Lease heeft de gemeente op drie verschillende plekken in het centrum van Ommen prairiebeplanting aangelegd. Het idee achter deze beplanting is dat het buitengebied met haar bloeiende kruiden en bolle akkers in de stad wordt gehaald. De plantvakken bestaan uit een combinatie van sterke vaste planten en siergrassen in verschillende bloemkleuren, bloemvormen, groeiwijzen en groeihoogten. Door de verschillende soorten planten die zijn aangebracht zijn de borders elke maand anders.

Ook interessant

KLAAR OM
TE BLOEIEN?

Amsterdam

Leiden

Hengelo

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT