Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / in groene banen 

In groene banen: 1,5 meter samenleving met groen

Het is lang stil geweest in de binnenstad. Nu de horeca weer open is komt er langzaam steeds meer leven in de straten en op de pleinen. Meer verkeer in de straat betekent ook dat er meer dan ooit kritisch naar looproutes in straten en op pleinen gekeken dient te worden. Maatregelen zijn nodig voor een veilige 1,5 meter samenleving in de binnenstad.

Oase Lease kan bijdragen aan, en meedenken met gemeenten, stadsbesturen en overige organen om samen te kijken naar duurzame en groene maatregelen om een veilige 1,5 meter samenleving in de binnenstad te creëren.  

Zo zal er op de trottoirs, pleinen en smalle straten meer gestuurd moeten worden op eenrichtingsverkeer voor voetgangers. De duurzaamheid, biodiversiteit en het groene karakter van de omgeving mag hierbij niet verloren gaan. Oase Lease deelt daarom drie tips voor duurzame looproutes.  

 

3 tips voor groene looproutes  

 

 

 1. Bloemiramides
  Zet bloempiramides in om looproutes te creëren in voetgangersgebieden in de binnenstad of drukke parken. Plaats de bakken tegen elkaar aan om een duurzame, kleurrijke en milieu- en biodiversiteit vriendelijke afscheiding te creëren.

  

 1. Bloembollen
  De geranium bol is een compacte uitvoering van de bloempiramide. Vanwege het lagere formaat worden deze bloembollen vooral gebruikt op plekken die overzichtelijk dienen te blijven en waar je gemakkelijk overheen kan kijken. Denk bijvoorbeeld aan oversteekplaatsen of wandelroutes langs drukke wegen.
    
 1. Kant & Klaar Hagen
  Voor de smalle straten zijn Mobilane Kant & Klaar Hagen van zusterbedrijf Mobilane een geschikte oplossing. De Mobilane Kant & Klaar Hagen zijn voorgekweekte hagen met een stalen raster waarmee direct een groene afscheiding wordt gecreëerd. De hagen zijn ook verkrijgbaar in (verrijdbare)bakken waardoor deze eenvoudig ingezet kunnen worden op pleinen, horeca terrassen of wachtrijen.   

  

Ook groenproducten inzetten voor het creëren van een 1,5 meter samenleving in de binnenstad? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag mee met gepaste oplossingen voor elke locatie.   

 

   LEES VERDER OVER

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.