Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / De natuur maakt gelukkig

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.


Onderzoek van Kamitsis en Francis uit 2012 bevestigt hetzelfde. Mensen die meer in aanraking komen met de natuur zijn psychologisch gezonder en positiever ingesteld. Deze positieve instelling gaat onbewust. Mensen die zich veel buiten verbinden, zijn ook minder snel depressief en hebben minder snel neerslachtige gevoelens. Ze voelen zich gezonder door zich in de natuur te bevinden. Ook kan de natuur ervoor zorgen dat mensen minder gevoelens van stress ervaren en zijn ze over het algemeen rustiger.

Het is onbekend waardoor deze effecten optreden. Deze positieve gevoelens komen al door simpelweg in contact te komen met de natuur. Voor dit effect is het dus niet noodzakelijk om echt de natuur in te trekken en bijvoorbeeld een boswandeling te maken, enkel het zien van bomen of groene ornamenten kan het effect al teweegbrengen.

Voornamelijk in grote steden missen mensen het contact met de natuur. Steeds meer mensen trekken naar steden, waardoor het contact alleen maar krimpt. Dat terwijl onderzoek van Capaldi aantoont dat er wel een grote behoefte is aan een contact met de natuur. Het is dan ook zeker een goed idee om na te denken over het toevoegen van groen in een stadse omgeving. Een simpele manier om in een stad ornamenten toe te voegen is bijvoorbeeld door het plaatsen van Hanging baskets of bloempiramiden. Zo voeg je makkelijk een stuk groen toe aan een stad en is het meteen plezierig voor de mensen op straat.

Zelf interesse in het toevoegen van groene ornamenten op straat? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Heb je al specifieke interesse in een product? Vul dan het formulier in, zodat de informatie goed aansluit bij de wensen.

LEES VERDER OVER

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT