Offerte aanvragen

DE
EFFECTEN

Groen is essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving in de stad. Lees meer over de voordelen en effecten van de producten van Oase Lease voor jouw omgeving.

EEN GROENE STAD

Planten en bloemen zijn onmisbaar voor elke omgeving. Steeds meer onderzoeken tonen het belang van groen in de openbare ruimte. Niet alleen zorgen bloemen en planten voor een mooiere omgeving, ze kunnen ook de welvarendheid van de mensen in de stad bevorderen.

Planten hebben een positieve invloed op mensen. Mensen voelen zich minder gestrest en zijn gelukkiger. Ook voelen mensen zich vaak productiever als ze in de buurt van planten komen. Door deze positieve houding worden er vaak ook meer aankopen gedaan. Blije consumenten kopen nou eenmaal meer. Bovendien helpen de bloemen en planten met de duurzaamheid van de stad.

Ze vangen fijnstof af en kunnen het Urban Heat Island-effect, waarbij de stad warmer is dan het platteland, verlagen. In de stad is het vaak een aantal graden warmer dan op het platteland, maar door de toevoeging van planten kan deze temperatuurverhoging deels worden opgevangen.

Ook verlagen bloemen en planten de CO2-uitstoot. De huidmondjes in de bladeren nemen de CO2 op. Ook verdampen de huidmondjes het regenwater deels en vangen de bladeren het zonlicht op, waardoor de temperatuur gereguleerd wordt. Een groenere stad biedt dus mogelijkheden voor mensen.

MEETBARE EFFECTEN

Afvang fijnstof – In de lucht zitten kleine schadelijke
fijnstofdeeltjes. De beharing op bloemen en planten vangen deze deeltjes op en bevorderen zo het wegvangen van deze stofjes. Door regen zullen de fijnstofdeeltjes worden afgevoerd naar het riool of vallen in de herfst samen met de blaadjes van de bloem of plant naar beneden.
Stijging passanten – Bloemen en planten zorgen voor
een gelukkiger gevoel. Door in een omgeving met bloemen en planten te zijn, stijgt het algehele gevoel van vrolijkheid. Een vrolijke consument besteedt met in de winkel. Door het plaatsen van verschillende bloemen en planten in de winkelstraat, zijn passanten eerder geneigd om meer te besteden. Hierdoor stijgt ook de waardering van de stad zelf.
Co2 reductie – Bloemen en planten nemen
koolstofdioxide op uit de lucht en helpen daarbij de CO2-uitstoot te verlagen. Voor een bloem of plant is de koolstofdioxide een voedingsstof en stoten daarvoor in de plaats zuurstof uit. Bloemen en planten kunnen dan ook helpen met de effecten van de klimaatverandering te verminderen.

Veiliger gevoel – Een stad met groen wordt vaak gezien als een welvarende stad en worden vaak goed onderhouden. Mensen voelen zich dan ook veiliger in deze stad, omdat ze weten dat er goed voor de stad gezorgd wordt.

Verkoeling van stad – Onderzoek wijst uit dat de
temperatuur in de stad ongeveer negen graden hoger ligt dan op het platteland. Dit komt door het zogenoemde Urban Heat Island-effect, waarbij het gebied door menselijke activiteiten warmer is geworden. Bloemen en planten kunnen dit effect verkleinen, door de opname van zonlicht en de temperatuur en de luchtvochtigheid kunnen reguleren.
Opvang regenwater – Bloemen en planten vangen bij
een regenbui het water op met hun bladeren. Het water valt zo langzamer naar beneden en wordt als het ware door de bloem en plant het riool in begeleidt.
biodiversiteit – Bloemen als de Bidens, Surfinia en Verbena zijn bestuiver-vriendelijk. Vlinders en bijen worden aangetrokken tot de bloem, waardoor de biodiversiteit in een stad verbetert. Deze bloemen zijn onderdeel van het assortiment van Oase Lease en helpen hierbij de stad.
Gaat vandalisme tegen – Een stad met veel bloemen en planten wordt vaak goed verzorgd door de omgeving. Parken en straten worden goed onderhouden en gemonitord. De kans op vandalisme is hierdoor kleiner. Er worden minder kansen gegeven om dingen te bekladden en de buurt wordt beter in de gaten gehouden.

Leiden

Leiden, een voorbeeldstad waar sfeer, beleving en historie bij elkaar komen. Als de tweede grootste Nederlandse stad als het gaat om het aantal mensen per vierkante meter, is de levendigheid van de stad nooit ver te zoeken. Leiden koos voor een flinke dosis extra sfeer en beleving in de stad. Hanging baskets aan lantaarnpalen en Brug baskets werden een feit. Op elke hoek van de straat worden de bezoekers op een bloemenzee getrakteerd.

Roermond

In het centrum van Roermond is nauwelijks sprake van openbaar groen. Om deze reden werd de hele singel van mei tot oktober voorzien van ruim 300 hanging baskets, 25 bloemzuilen, 9 boombakken en 60 boombakken van cortenstaal met taxus. En met succes!

Haarlem

Met bijna een miljoen bezoekers per jaar, sluit Haarlem de rij van vier grootste steden in Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Utrecht). Een groot deel kan verklaard worden door het brede aanbod van kunst, cultuur en winkels. Daarnaast trekt het bloemencorso en het bloemenweekend vele toeristen vanuit het eigen land en daarbuiten.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT