Offerte aanvragen

HOME / Een bruisende binnenstad

Een bruisende binnenstad met florerende winkelstraten

De omslag naar online shoppen is door de komst van Corona versterkt. Hierdoor is het een stuk lastiger geworden om bezoekers naar binnensteden te trekken en ervoor te zorgen dat ze geld uitgeven in de winkels en in de horeca. Dynamische centrumgebieden zijn daarom belangrijker dan ooit. Als stad wil je je natuurlijk onderscheiden van andere steden. De binnensteden moeten dus aantrekkelijker worden zodat ze bezoekers aantrekken. Dit kan gerealiseerd worden door te investeren in groen. Met focus op de sociale meerwaarde van centrumgebieden kan door te investeren in de fleurige uitstraling binnensteden aantrekkelijker gemaakt worden voor winkelend publiek. Een bezoek aan de binnenstad wordt hierdoor een ware beleving en dient de binnenstad als ontmoetingsplek door het toevoegen van groen.

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken:

E-mail adres

Meer traffic in de winkelstraat

Een winkelstraat met veel groen zorgt voor een hoge verblijfskwaliteit. Winkelend publiek verblijft graag in een omgeving dat is voorzien van bloemen en planten. Er ontstaat een prettige sfeer in groene winkelstraten wat leidt tot een gevoel van welbevinden en het gevoel dat de kwaliteit van het leven wordt verhoogd. Door dit verbeterde gevoel zijn mensen bereid om meer geld uit te geven. Winkeliers profiteren dus van een groene winkelstraat.

Minder winkelleegstand in centra met groen

De leegstand in de stadscentra is de afgelopen maanden toegenomen. Onderzoek door retail-onderzoeksorganisatie Locatus toont aan dat mensen liever dichterbij huis winkelen of juist meer online zijn gaan shoppen. Ook heeft Corona bijgedragen aan het wegblijven van toeristen. Dit heeft ook een bijdrage geleverd aan de leegstand van winkels. Door de winkelstraten aantrekkelijker te maken door middel van een fleurige aankleding, trek je meer bezoekers aan. Hierdoor wordt winkelleegstand tegengegaan.

Biodiversiteit in de straat

Niet alleen zorgt investeren in groen ervoor dat winkelstraten bezoekers aantrekken, het draagt ook nog eens bij aan de biodiversiteit. Door middel van groen in de vorm van bloemen en planten kunnen winkelgebieden dienen als een ecologische verbindingszone waarbij vogels, vlinders en bijen naar andere gedeeltes van de stad zich kunnen verplaatsen. Draag ook bij aan de biodiversiteit door te investeren in groen.

Wil jij ook een bruisende binnenstad creëren met florerende winkelstraten met Oase Lease? Bekijk de bloemproducten voor diverse toepassingsmogelijkheden.

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT