Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / Een natuurlijke omgeving zorgt voor een drukkere winkelstraat

Een natuurlijke omgeving zorgt voor een drukkere winkelstraat

Een natuurlijke omgeving zorgt niet alleen voor een mooiere stad, het kan ook zorgen dat het winkelend publiek meer besteedt. Doordat mensen zich gelukkiger en minder gestrest voelen door natuur om hen heen, zullen ze ook meer spenderen in de winkelstraat.  

Een natuurlijke omgeving verhoogt de levenskwaliteit die mensen ervaren. Veel bloemen en planten in de omgeving zorgen ervoor dat mensen het gevoel hebben dat de kwaliteit van het leven verhoogt, aldus de Ellison Chair in International Floriculture. Dit verhoogde gevoel kan ervoor zorgen dat mensen meer geld uit gaan geven, wat een voordeel is voor de retail in de stad.   


Gelukkig gevoel

Het klinkt misschien als een open deur, maar een studie van Rutgers Universiteit in Amerika bevestigt het: bloemen maken blij. De emotionele gezondheid wordt verbeterd door de aanwezigheid van bloemen. Mensen die de bloemen ontvangen hadden, zijn positiever dan mensen die geen bloemen hebben gekregen. Ook vertonen ze minder neerslachtige emoties en hebben ze meer interesse in de persoon die de bloemen gegeven heeft.

Niet alleen het krijgen van bloemen maakt blijer, ook in de buurt zijn van planten levert positieve gevoelens op. Mensen op een kantoor met planten, of ramen die uitkijken op de natuur zijn niet alleen minder gestrest en productiever, ondervraagde werknemers bevestigen ook dat ze zich beter voelen (Dravigne, Waliczek, Lineberger & Zajicek, 2008). Alleen al in de buurt zijn van natuur zorgt voor een verlaging van angstgevoelens, bevestigt ook het onderzoek van Buttelman en Römpke in 2014. Door de natuurlijke omgeving zijn mensen gelukkiger. Dit geldt zeker niet alleen voor binnen. Juist in steden hebben mensen steeds vaker de behoefte om een stukje van de natuur terug te zien. Een stad met groen erin wordt dan ook beter beoordeeld. Zo zorgen groene gebieden in een stedelijke omgeving zorgen ook voor een gevoel van rust en kalmte (Chiesura, 2004).


Bestedingsbedrag

Een vrolijke consument besteedt meer, vindt het onderzoek van TNS Global. Een natuurlijke omgeving kan hierbij helpen. Niet alleen helpt de natuur dus bij het gevoel van stress, mensen waarderen de natuur in de stad ook, waardoor ook de waardering van de stad zelf omhoog zal gaan.

Benieuwd naar hoe bloemen en planten in een winkelstraat eruit kunnen zien? Laat je inspireren door onze projecten [link naar projectenpagina]. Zelf interesse in een natuurlijke winkelstraat? Neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

LEES VERDER OVER

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT