Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / Elektrische bloemengieter

Elektrische bloemengieter rijdt stilletjes door de stad

De bloembakken in de hoofdstad krijgen vers water met een zogenoemde E-cargo. De 100% elektrische bestelwagen van Oase Lease is omgebouwd tot een reusachtige bloemengieter van maar liefst 500 liter. Het water wordt uit de Amsterdamse grachten gehaald. De gloednieuwe E-cargo, met een actieradius van 160 kilometer, werkt geluidloos. Chauffeur Marcin kan daarom vanaf ’s ochtends 05.00 uur op pad en geeft water zonder geluidsoverlast te produceren voor bewoners of voorbijgangers. De smalle wagen kan probleemloos door nauwe straatjes rijden. Na een proefperiode van 4 maanden is Amsterdam de eerste stad waar de E-cargo volledig wordt ingezet voor de verzorging van hanging baskets en bloempiramides.

Duurzaamheid

Het gietwater voor de zomerbeplanting wordt uit de grachten gepompt. De E-cargo kan met een sproeilans gericht watergeven. Arnoud Oortwijn van Oase Lease: “De E-cargo is als emissievrij voertuig een logische, maar belangrijke stap voor ons als bedrijf. We kunnen zo nog duurzamer te werk gaan en de kwaliteit van onze producten garanderen. Wij verwachten dat in de toekomst meer steden een beroep doen op onze emissieloze bedrijfswagen. Diverse gemeenten hebben al interesse getoond.”

Citydressing

Het vergroenen van steden met onder meer hanging baskets, ook wel citydressing genoemd, heeft tal van voordelen. Allereerst levert de zomerbloei een belangrijke bijdrage aan de uitstraling en sfeer in de stad. Onderzoeken wijzen uit dat men zich veiliger voelt in een groene omgeving. Oase Lease heeft de bakken beplant met onder meer Petunia, Verbena en Bidens. Deze zomerbloeiers bevatten nectar waar onder meer bijen, hommels en vlinders op afkomen. Behalve voor de levering van de hanging baskets en fleurige piramides is Oase Lease ook verantwoordelijk voor de verzorging van de planten.

LEES VERDER OVER

Zo groeien onze hanging baskets

Wanneer de baskets uitgeleverd worden zijn de baskets goed doorgroeit, maar nog niet rijk in bloei en volume. Vanaf de warmte in mei zal de basket volop gaan bloeien tot ver in het najaar.

Bloemen aan lantaarnpalen

Voeg met bloemen aan lantaarnpalen kleur toe in een  stad of winkelstraat. Lantaarnpalen staan overal in steden en straten en dienen als straatverlichting. Deze lantaarnpalen dragen natuurlijk niet veel bij aan het verfraaien van het straatbeeld.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT