Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / Extra water tijdens droge zomers

Extra water tijdens droge zomers

Al drie jaar op een rij kenmerkt de zomer zich door extreme temperaturen en droogte. Waar bewoners genieten van de zonnige dagen maken ook velen zich zorgen over het groen in de stad. Zelfs wanneer het regent kan extra watergift belangrijk zijn voor planten en bomen in de stad. Denk bijvoorbeeld aan jonge bomen in de openbare ruimte of sedumdaken op bushokken.

Bushokken met sedumdaken

Steeds vaker zijn bushokken voorzien van sedumdaken. Sedum is een sterke plant die goed tegen extreme temperaturen en droogte kan en eenvoudig te onderhouden is. De plant is geliefd onder bijen en vlinders en stimuleert daarmee de biodiversiteit in de omgeving. Niet voor niets dat bushokken met groene sedumdaken steeds vaker te zien zijn in het straatbeeld. Hoewel sedum en makkelijk te onderhouden is, heeft ook deze plant extra water nodig bij lange perioden van droogte.

Jonge bomen

Ook wanneer het veel regent, kan een boom uit een kwekerij niet voldoende water opnemen. Dit komt doordat de kluit op dat moment nog uit meer wortels dan grond bestaat en de kluit op dat moment kleiner is dan de kroonprojectie, ofwel de schaduw van de boom. Het gaat hierbij om de rand van de boom op de grond geprojecteerd. Zelfs als het veel regent, valt het regenwater voor een groot deel naast de kroonprojectie terecht. Uiteraard hoeft er in deze periode wel minder water te worden gegeven. Lees meer.

water-bomen-gemeente-oase-lease

Watergift uitbesteden aan Oase Lease

Wanneer het lastig is om het groen zoals de bomen en groene daken water te geven, kan Oase Lease helpen. Door het hele land kunnen wij ondersteunen met de watergift van het groen in de openbare ruimte. Samen kiezen we een frequentie van water geven uit en de hoeveelheid liters water.

Meer weten of direct extra watergift nodig? Neem contact met ons op.
info@oase-lease.nl
088 847 3788

LEES VERDER OVER

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT