Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / Het verschil tussen traditionele- en échte groene bouwhekken

Het verschil tussen traditionele- en échte groene bouwhekken.

Door het integreren van echte beplanting in groene bouwhekken wordt niet alleen rekening gehouden met de ecologische impact van de bouwactiviteiten, maar wordt ook een positieve bijdrage geleverd aan de lokale natuur- en leefomgeving. De keuze voor groene bouwhekken in plaats van traditionele bouwhekken brengt extra voordelen met zich mee.

11 Voordelen van échte groene bouwhekken
1.Luchtzuivering:

De groene bouwhekken hebben de capaciteit om lucht te zuiveren door schadelijke stoffen en CO2 op te nemen en zuurstof vrij te geven. Hierdoor draagt de beplanting bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de directe omgeving van de bouwplaats.

2.Biodiversiteit:

Het gebruik van echte beplanting bevordert de biodiversiteit door een natuurlijke habitat te creëren voor insecten, vogels en andere kleine dieren. Op deze manier bieden groene bouwhekken niet alleen een tijdelijke barrière voor een bouwplaats, maar fungeren ze ook als een positieve bijdrage aan het behoud van de lokale ecosystemen in de omgeving.

3.Fijnstofafvang:

Groene bouwehekken zijn voorzien van de Hedera helix ‘Woerner’, ook wel bekend als de klimop. Deze soort staat bekend om zijn uitstekende vermogen om fijnstofdeeltjes uit de lucht te filteren en vast te houden (40 tot 60%). Dit is vooral relevant in stedelijke gebieden waar bouwactiviteiten vaak gepaard gaan met verhoogde luchtvervuiling. Doordat de fijnstofdeeltjes worden afgevangen wordt er een schonere lucht in de omgeving gecreëerd.

4.Temperatuurregulatie:

De beplanting fungeert als natuurlijke schaduw en kan helpen bij het verminderen van de omgevingstemperatuur. Dit draagt bij aan het tegengaan van het stedelijke hitte-eilandeffect dat vaak wordt veroorzaakt door bouwactiviteiten.

5.Esthetisch en rustgevend:

Groene bouwhekken dragen niet alleen bij aan het milieu, maar creëren ook een aantrekkelijke en rustgevende omgeving. Dit heeft positieve effecten op zowel de directe omgeving als het welzijn van mensen in de buurt.

6.Positieve indruk:

Bouwplaatsen brengen nu eenmaal hinder met zich mee. Het gebruik van groene bouwhekken op bouwplaatsen kan een uiterst positieve indruk achterlaten bij zowel omwonenden als potentiële klanten. In tegenstelling tot traditionele bouwhekken, stralen groene bouwhekken een gevoel van duurzaamheid en milieubewustzijn uit.

Buiten de vele voordelen die échte groene bouwhekken bieden ten opzichte van traditionele bouwhekken heb je buiten de groene voordelen ook nog steeds de functionele voordelen van een standaard bouwhek.

7. Veiligheid:

Bouwhekken fungeren als fysieke barrières om de bouwplaats af te schermen, wat de toegang beperkt en het risico op ongelukken minimaliseert. Dit waarborgt de veiligheid van zowel het bouwpersoneel als voorbijgangers. De hagen worden opgekweekt aan een verzinkt stalen raster wat zorgt dat de groene bouwhekken

8. Beveiliging van eigendommen:

Het installeren van bouwhekken beschermt bouwmaterialen, gereedschappen en machines tegen diefstal en vandalisme, wat essentieel is voor het behoud van waardevolle activa op de bouwplaats.

9. Wettelijke naleving:

Bouwhekken dragen bij aan de naleving van wettelijke voorschriften met betrekking tot de veiligheid van de bouwplaats, waardoor bouwprojecten aan de geldende regelgeving voldoen.

10. Beperking van aansprakelijkheid:

Door de bouwplaats af te bakenen met bouwhekken, wordt de aansprakelijkheid van bouwbedrijven beperkt, doordat onbevoegden worden geweerd en mogelijke gevaren worden geminimaliseerd.

11. Orde en organisatie:

Bouwhekken dragen bij aan het creëren van een georganiseerde werkruimte door duidelijke grenzen van de bouwplaats te definiëren. Dit resulteert in een gestructureerde omgeving voor efficiënte werkzaamheden.

LEES VERDER OVER

Zo groeien onze hanging baskets

Wanneer de baskets uitgeleverd worden zijn de baskets goed doorgroeit, maar nog niet rijk in bloei en volume. Vanaf de warmte in mei zal de basket volop gaan bloeien tot ver in het najaar.

Bloemen aan lantaarnpalen

Voeg met bloemen aan lantaarnpalen kleur toe in een  stad of winkelstraat. Lantaarnpalen staan overal in steden en straten en dienen als straatverlichting. Deze lantaarnpalen dragen natuurlijk niet veel bij aan het verfraaien van het straatbeeld.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT