Offerte aanvragen

HOME / Inspiratie / Ode aan de Geranium

Ode aan de Geranium

Onze hanging baskets en piramides bevatten de mooiste bloemen om het straatbeeld op te fleuren. Eén soort daarvan is de Oostenrijkse Hanggeranium (Pelargonium Peltatum). Deze geraniums zijn populaire planten die geliefd zijn vanwege hun aantrekkelijke bloemen en hun vermogen om in een breed scala aan klimaten te groeien. Een van de verschillen met de bekende ‘ooievaarsbek’ zit hem in de vorm van bloemen: pelargonium bloemen hebben als onderste laag drie kleinere blaadjes en bovenop twee grotere blaadjes, terwijl de vaste plant vijf symmetrische bloemblaadjes hebben. Hoewel hanggeraniums soms ten onrechte als ouderwets of saai worden beschouwd, hebben ze veel positieve eigenschappen die hen tot een geweldige keuze maken om in het straatbeeld te passen.

Enkele positieve eigenschappen van Oostenrijkse Hanggeraniums op een rij:

Duurzaamheid

Hanggeraniums zijn zeer duurzame planten die goed gedijen in een breed scala aan klimaten en omgevingen. Ze kunnen goed tegen hitte en droogte, waardoor ze een geweldige keuze zijn om in de bakken aan de brug of lantaarns te hangen. De planten krijgen ook vaak een tweede bloei en zorgen zo voor een zomer vol bloemenpracht.

Aantrekkelijke bloemen

Geraniums staan bekend om hun mooie en kleurrijke bloemen, die variëren van wit en roze tot rood en paars. Dit komt ook prachtig tot uiting aan de bruggen en lantaarnpalen in Nederland. Deze bloemen bloeien overvloedig en blijven lang aan de plant, waardoor ze een geweldige manier zijn om kleur toe te voegen aan het straatbeeld.

Veelzijdig en gemakkelijk in onderhoud

Hanggeraniums kunnen in veel verschillende kleuren worden gekweekt. Hierdoor zijn ze een veelzijdige keuze voor verschillende straat- en landschapsontwerpen. Ze hebben niet veel water nodig en kunnen goed gedijen in de meeste soorten grond. Hanggeraniums zijn ook relatief bestand tegen plagen en ziekten.

Bijen- en vlindermagneet

Doordat ze nectar, stuifmeel en een schuilplek of een nestelplaats bieden aan insecten, zijn Hanggeraniums erg eco-vriendelijk. Bijen, hommels en vlinders vertoeven graag op deze bloemen. Hierdoor verbetert de biodiversiteit in een stad.

Geur

Geraniums hebben vaak een aangename geur die varieert van zoet tot citrus-achtig of kruidig. Deze geur kan ook helpen om insecten zoals muggen op afstand te houden. Dat is erg prettig wanneer de hanging baskets bijvoorbeeld naast een terras staan.

Hanggeraniums zijn dus planten die veel positieve eigenschappen hebben en die een geweldige keuze zijn voor elke straat of buitenruimte. Niet zo vreemd dat Oase Lease ze daarom gebruikt in het assortiment. Ze zijn duurzaam, aantrekkelijk, veelzijdig en dragen bij aan de biodiversiteit.

LEES VERDER OVER

Zo groeien onze hanging baskets

Wanneer de baskets uitgeleverd worden zijn de baskets goed doorgroeit, maar nog niet rijk in bloei en volume. Vanaf de warmte in mei zal de basket volop gaan bloeien tot ver in het najaar.

Bloemen aan lantaarnpalen

Voeg met bloemen aan lantaarnpalen kleur toe in een  stad of winkelstraat. Lantaarnpalen staan overal in steden en straten en dienen als straatverlichting. Deze lantaarnpalen dragen natuurlijk niet veel bij aan het verfraaien van het straatbeeld.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT