Offerte aanvragen

PROJECT
AMSTERDAM

Wintergroen zorgt voor een blij gevoel 

PROJECT INFORMATIE

winterbaskets
wintergroen
Amsterdam West

Amsterdam Oud West vergroent 

Amsterdam is bijna volledig bebouwd en versteend. Behalve een aantal bomen en parken is er sprake van betrekkelijk weinig openbaar groen. Veel ruimte voor particuliere voortuintjes is er ook niet. Elke vierkante meter in Oud-West, bijvoorbeeld rond de Jan Pieter Heijestraat, wordt benut als rijweg, fiets- of voetpad. Parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen zijn overvol.  

Jasmijn Chapman, gebiedsmakelaar van Stadsdeel West:

“We kennen allemaal de positieve effecten van bomen, bloemen en planten in de stad. Een belangrijke reden voor ons om gedurende de zomer fleurige hanging baskets en geraniumpiramides te laten plaatsen. Oase Lease zorgt er in heel Amsterdam voor dat mensen blij worden. Bewoners, ondernemers en bezoekers reageren zeer enthousiast. De uitbundige zomerbloei van geraniums en surfinia’s draagt onmiskenbaar bij aan het welzijnsgevoel van mensen. 

Wintergroen.

Ook dit jaar is het stadsdeel in de periode van oktober tot en met mei vergroend, op initiatief van bewoner Diana Verschuren 

Diana:

“ Zodra de zomerbeplanting weggehaald wordt, is het meteen ongezellig op straat. Door al het levende wintergroen is de omgeving weer een stuk gezelliger; we worden er blij van. ”

BLOEMEN

Oase Lease realiseerde verschillende wintergroene plantenbakken in piramidevorm en hanging baskets. De winterharde beplanting bestaat onder meer uit Thuja, SkimmiaCarexRhododendron, Heide, PierisViburnumEuonymus en diverse Hederasoorten. De groene mix zorgt voor een onderscheidend en sfeervol straatbeeld. De verplaatsbare plantenbakken zijn voorzien van een waterbuffer. Oase Lease regelt alles als het gaat om plaatsing, onderhoud en het bewateren van de beplanting. Daarmee worden de initiatiefnemers of het stadsdeel geheel ontzorgd.  

Ook interessant

KLAAR OM
TE BLOEIEN?

Amsterdam

Leiden

Hengelo

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT