Offerte aanvragen

PROJECT
AMSTERDAM

De Max Planckstraat te Amsterdam is afgelopen jaar vergroend door het plaatsen van speciaal op verzoek gemaakte houten bakken met daarin fruitbomen en kruiden.

PROJECT INFORMATIE

baskets

fruitbomen

Amsterdam

Het vergroenen van de straat is onderdeel van een programma van de Gemeente Amsterdam om verspreid door de stad extra ruimte te maken voor meer groen. Meer groen zorgt er namelijk voor dat Amsterdam een leefbare, veilige en aantrekkelijke stad blijft. Ook met het veranderende klimaat. De Max Planckstraat was één van die locaties.

“ Van aangepaste plantenbakken tot groene muren, bij Oase Lease maken we elke straat een stukje groener.

Samen tot een oplossing gekomen

Ook vanuit de buurt was er de wens voor meer groen in de straat, omdat het op deze locatie ‘s zomers behoorlijk heet kan worden. Gemeente Amsterdam zijn samen met buurtbewoners gaan kijken naar de mogelijkheden voor vergroening. Gezien de kabels en leidingen in de grond en de toekomstige herinrichting van de buurt, konden we helaas geen plantvakken aanbrengen. Daarom gingen we opzoek naar een andere (tijdelijke) oplossing om de straat alsnog te kunnen voorzien van bomen en planten. Plantenbakken leken ons daarom een mooie oplossing. De buurtbewoners zijn met een groep verantwoordelijk voor het beheer en Oase Lease komt een paar keer langs per jaar om water te geven. Op deze manier zijn we tot een mooi resultaat gekomen.

Bevorderen van de biodiversiteit en een levendig straatbeeld

‘’De combinatie van de fruitbomen en kruiden bevorderen de biodiversiteit en geven een levendig beeld aan de straat. Het project heeft tot een mooi resultaat geleid. Hopelijk genieten ook de bewoners van de nieuwe mooie plantenbakken en vinden ze het leuk om mee te helpen met het beheer van de kruiden’’
– aldus de Gemeente Amsterdam.

Custom made service

Samen met de buurtbewoners en de Gemeente Amsterdam zijn we tot een prachtig, op maat gemaakt resultaat gekomen. Door middel van onze custom made service kunnen we altijd een passende oplossing bieden voor elk probleem of elke wens. Bij Oase Lease maken we graag gebruik van onze jarenlange ervaring in bloeiend groen om u te voorzien van passend advies.

Ook interessant

KLAAR OM TE BLOEIEN?

Amsterdam

Leiden

Hengelo

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT