Offerte aanvragen

PROJECT
LELYSTAD

Grote plantenbakken in Stadshart centrum van Lelystad

PROJECT INFORMATIE

Hanging baskets

Bloembakken

Lelystad

In het Stadshart van Lelystad staan al meerdere jaren grote plantenbakken jaarrond. In de zomer worden hier fleurige bloemen in geplaatst en in de winter wintergroene beplanting. Oase Lease verzorgt en onderhoud deze bloembakken en voorziet daarnaast ook diverse (jonge) bomen in en rondom Lelystad regelmatig van water. Naast de grote bloembakken levert Oase Lease ook diverse hangende plantenbakken aan lantaarnpalen en gevels in het centrum van Lelystad.

“Er is gekozen voor bloembakken om het centrum te verfraaien en een gezelliger beeld te creëren.
Vanuit beleid is hier een aanzet toe gegeven en mijn voorganger heeft dit toen verder op poten gezet”, aldus opzichter beheer Zuid West gemeente Lelystad inclusief Stadshart Jacob Adriaanse. “Als ik in het centrum ben zie ik dat de bakken er keurig en gezellig bij staan. Een keer is er een vernieling voorgekomen en ook dat was binnen enkele dagen kosteloos hersteld, dus goede kwaliteit en service.’’

“Het plaatsen van de bloembakken in het Stadshart is onderdeel van het vergroeningsplan dat in 2016 is vastgesteld door de gemeenteraad. Met het plaatsen van de grote plantenbakken in het winkelrondje, hopen we het Stadshart aantrekkelijker te maken en de verblijfsduur van bezoekers te verlengen”, aldus wethouder Janneke Sparreboom (Omroep Flevoland, 2017).

Voordelen bloemen in centrum

Buiten de financiële opbrengsten en de positieve uitstraling die bloemen aan een centrum kunnen geven zorgt meer groen ook voor een hogere biodiversiteit, zoals voor vogels en insecten (bijvoorbeeld bijen). De bloemen dragen bij aan een groene, prettige en gastvrije omgeving voor inwoners en bezoekers. Zo wordt het Stadshart van Lelystad een plek om te ontmoeten, te ontspannen, te winkelen en uit te gaan.


Wij helpen graag met een zelf samengesteld bloemenassortiment, plantenbak op maat of watergift. Samen zorgen wij ervoor dat je centrum aantrekkelijker en groener wordt. Laat ons hier weten wat je specifieke wensen zijn.

 

Ook interessant

KLAAR OM
TE BLOEIEN?

Amsterdam

Leiden

Hengelo

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT