Offerte aanvragen

PROJECT
PURMEREND

‘We zijn trots op onze mooie binnenstad en die zetten we graag kleurrijk op de kaart!
Het centrum is het visitekaartje van de stad en dat verdiend net dat beetje éxtra aandacht’, aldus Lis Reen – accountmanager buitenruimte bij de gemeente Purmerend. 

PROJECT INFORMATIE

Baskets

olijfbomen

Purmerend

Mediterrane look voor binnenstad Purmerend door 80 olijfbomen
De Breedstraat en Dubbele Buurt in Purmerend zijn sinds kort aangekleed met olijfbomen. De gemeente is van mening dat de binnenstad voor iedereen een fijne plek moet zijn én blijven. Om die reden is de gemeente aan de slag gegaan met het karakter en de aankleding van de verschillende straten. Iedere straat krijgt een eigen uitstraling en bijpassende aankleding, variërend van speciaal ontworpen vlaggen tot lampionnen aan de kabels boven de straten en het toevoegen van groen. De aankleding is in eerste instantie bedoeld als pilot. Oase Lease heeft in opdracht van de gemeente ruim 80 olijfbomen geplaatst naast de bloembakken die al door de gehele binnenstad hangen.

Explosieve kleuren en vrolijkheid in de binnenstad van Purmerend

“ Met onze custom made service maken we niet alleen jouw binnenstad groener, maar creëren we samen een oase van rust en schoonheid in het hart van de stad.

Waarom is er gekozen voor olijfbomen?

Gemeente Purmerend – Demy Panhorst (Programmasecretaris Binnenstad) en Joop Adelmund (teammanager Groen en Spelen): ‘’We vinden het belangrijk dat de binnenstad voor iedereen een fijne plek is én blijft. Daarom zijn we bezig met het karakter en de aankleding van de verschillende straten in de binnenstad. Vanwege het weinige groen in de Binnenstad – met name in de twee genoemde straten – en de wens van de bezoekers en ondernemers om groen en sfeer toe te voegen, is gezocht naar een oplossing die op korte termijn te realiseren was. We waren op zoek naar een soort boom die groenblijvend is en een bepaalde uitstraling heeft.

Op verzoek van de ondernemers is gekozen voor een olijfboom. Deze hebben we nu als pilot in 2 straten geplaatst in mooie potten. Gemeente Purmerend werkte al samen met Oase Lease en via onze teammanager Groen en Spelen waren we snel met elkaar in contact. We zijn blij en tevreden met het resultaat en ontvangen leuke reacties van ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Na de winter evalueren we deze pilot met de betrokken partijen’’, aldus Demy Panhorst.

Explosieve kleuren en vrolijkheid in de binnenstad van Purmerend

Binnenstad opfleuren en aantrekkelijker maken voor iedereen

De olijfbomen zijn onderdeel van programma Binnenstad. Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke- en culturele instellingen en vastgoedeigenaren werken we eraan om de binnenstad aantrekkelijk te houden. Nu en in de toekomst. Het programma Binnenstad wordt daarom opgebouwd uit een plan voor de toekomst en een uitvoeringsprogramma met concrete acties en projecten voor de komende vijf jaar.

Custom made service

De olijfbomen zijn onderdeel van de custom made service van Oase Lease. Heb je specifieke wensen voor jouw binnenstad? Oase Lease helpt graag om dit te realiseren.

Ook interessant

KLAAR OM
TE BLOEIEN?

Amsterdam

Leiden

Hengelo

De natuur maakt gelukkig

Mensen die meer in aanraking komen met de natuur hebben een positiever levensbeeld dan mensen die voornamelijk binnen zitten, meldt Ellison Chair. Door je meer buiten te begeven voel je je vitaler en energieker.

Een ode aan de Surfinia

Een openbare ruimte aankleden met bloemen lijkt een lastige onderneming. Hoe zorg je ervoor dat de bloem volledig tot zijn recht komt in de vaak grote en open ruimte en waar je ook nog eens weinig tijd hebt voor verzorging? De Surfinia maakt het je gemakkelijk.

Contact

Oase Lease
Viola 3
6681 RA
Bemmel

algemene voorwaarden   |   ons privacybeleiD   |   COPYRIGHT